A Damjanich János Múzeum Régészeti Osztályának blogja

Szolnoki Régészet

Szolnoki Régészet

Régészet Napja Szolnokon 2018. május 26.

Az Árpádok kora

2018. május 23. - Szolnoki Régészet



Érdekel, hogyan éltek az emberek az Árpád-házi királyok korában? A Régészet Napján megtudhatod! A szolnoki Damjanich János Múzeum idén is várja a kedves érdeklődőket. Programjaink során végig követhetővé válik a régészeti leletek sorsa egészen az előkerülésük pillanatától, a restaurátor műhelyen át a kiállító polcra való kerülésükig. 
Május  26-án, szombaton délelőtt a jelenleg is zajló Szolnoki Vár ásatásának a kulisszái mögé lehet bepillantani, míg délután tárlatvezetések, előadások, kézműves foglalkozások, harci bemutatók és sok egyéb izgalmas program fogadja majd az archeológia iránt érdeklődőket. Az elmúlt hónapokban több szenzációs lelet is előkerült megyénkből, melyek a Régészet Napja alkalmából kiállításra is kerülnek. Az év első hónapjaiban, Szolnok szélén az Ipari Park területén végeztünk ásatásokat, ahol egy igen jelentős, árpád-kori települést, és a hozzá tartozó kőtemplom alapjait, harangtöredékeket és egyéb izgalmas leleteket találtunk. Május elején egy bejelentés során került elő egy rendkívül értékes, 11 kg súlyú török kori ezüst érmékből álló kincs. Ha nem akarsz lemaradni ezen nem mindennapi tárgyak megtekintéséről, itt a helyed! ;)
A részvétel INGYENES!

regeszet_napja_programfuzet_2018_print_sorrend_1_-001.jpg

 

Jelenleg is zajlik Szolnok várának ásatása, melyet ingyenes regisztrációt követően lehet megtekinteni. Városunk erőssége évszázadokig aludta Csipkerózsika álmát, titkaiba most először pillanthatnak be igazán a múzeum régészei, mely titkokat most a történelem iránt érdeklődőkkel is megosztanak. Várunk mindenkit szombaton 10 órakor a múzeum bejáratánál!

Regisztrálni: pirimidin@djm.hu vagy személyesen a múzeum titkárságán lehet.

A Régészet Napja minden programja ingyenes!


latogatas31.jpg



 
A részletes programok leírását itt találod meg:
http://regeszetnapja.hu/programok/?program-city=Összes&program-museum=2872&program-date=Összes&program-type=0&program-filter=Keresés

http://www.djm.hu/rendezveny/regeszet-napja.html

https://www.facebook.com/szolnokiregeszet/

 
Jelezd nekünk a Facebookon, hogy ott leszel!:
https://www.facebook.com/events/121265638732389/

                                                              A Régészet Napja programleírásai

A bejegyzés trackback címe:

https://szolnokiregeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr9513995132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása