A Damjanich János Múzeum Régészeti Osztályának blogja

Szolnoki Régészet

Szolnoki Régészet

Évzáró kerekasztal-beszélgetés

2016. december 04. - Szolnoki Régészet

Határtalan régészet

Magyar régészek a nagyvilágban

Damjanich János Múzeum I. emelet, Képtár

2016. december 9. 17 óra

 

15170966_1782220298696787_8364206594114159158_n.jpg

Ming kori síremlék Peking közelében

 

A beszélgetés két fő téma köré szerveződik. Egy részről az immár 3. számmal jelentkező Határtalan Régészet című archeológiai magazinról fogjuk kérdezni egyenesen a folyóirat szerkesztőjét annak történetéről és a jövőbeli elképzelésekről. A tematika második részét pedig az Európán kívüli magyar vonatkozású régészeti kutatások és tapasztalatok adják.

img_4557.JPG

Buddhista sztúpa a Selyemút mentén (Gaochang, Kína) 

 

A társalgásban partnerünk lesz Dr. Felföldi Szabolcs a Szegedi Tudományegyetem Régészeti tanszékének oktatója, akinek szakterülete Stein Aurél munkássága, a Selyem út kutatása, valamint Belső- és Közép-Ázsia népvándorlás- és középkori régészete. Dr. Hoppál Krisztina régész szakterülete az ókori és népvándorlás kori Kelet- és Délkelet-Ázsia régészete, Selyem út kutatása, az ókori Római Birodalom és a kínai civilizáció közötti kapcsolat vizsgálata. Kasza Csaba tengerész, régésztechnikus, aki a világ számos területén találkozott régészettel és vett rész ásatásokon. A Múzeumnál 25 éve dolgozik kisebb-nagyobb megszakításokkal. Nagy Fanni régészhallgató a Damjanich János Múzeum és a Pekingi Egyetem ásatási csereprogramjának cserediákja, aki nemrég tért vissza Kínából friss terepei és kulturális tapasztalatokkal feltöltődve.

 

 

hatartalan_plakat_vegeleges2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szolnokiregeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr1312021801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása